فهرست مطالب

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:6 Issue: 23, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/02/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نیلوفر فرشته نژاد، فاطمه پل*، طهمورث طهماسبی، اعظم ابراهیمی صفحه 73
    اهداف
    از دهه 1990 نسل جدیدی از پنجه ها با عنوان پنجه های «ذخیره کننده انرژی» به منظور ارتقای عملکرد و تحرک بیماران وارد بازار شد. هدف از این مطالعه، شرح و بسط مفهوم انرژی و واژگان مرتبط با انتقال انرژی در پروتز و نیز مروری بر اندازه گیری ذخیره و بازگشت انرژی پروتزی بود.
    اطلاعات و
    روش ها
    در این مطالعه مروری، جستجوی نظام مندی در پایگاه های الکترونیکی گوگل اسکالر و پاب مد انجام شد و مقالات چاپ شده از سال 1950 تا 2013 مورد بررسی قرار گرفت. واژگان کلیدی مورد استفاده شامل ترکیبات مختلف آنالیز انرژی، پنجه پروتزی ESAR و همچنین واژه های مترادف آنها بود.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از مقالات در سه حوزه مفاهیم انرژی و واژگان مرتبط با انتقال انرژی، شیوه های آنالیز انرژی در پنجه های پروتزی و طبقه بندی های عملکردی و نام گذاری پنجه هایی با قابلیت ذخیره انرژی دسته بندی شد و مورد بررسی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    تجزیه و تحلیل ساختار و قطعات یک پروتز، درک چگونگی عملکرد و رفتار آن را ممکن می سازد. یکی از موارد اساسی در آنالیز انتقال انرژی پروتز، مقدار مناسب جذب و آزادسازی انرژی و نیز تاثیرات آن بر فرد است. عملکرد مطلوب و سلامت فرد قطع عضو، در طراحی این گونه پروتزها است.
    کلیدواژگان: پنجه پروتزی، آنالیز مفهوم انرژی، ذخیره انرژی، هدررفت انرژی، کارایی
  • مرجان مردانی حموله، لیلی بریم نژاد، نعیمه سیدفاطمی، ترانه تقوی * صفحه 81
    اهداف
    عوارض ناشی از صدمات نخاعی در جانبازان، ابعاد مختلف زندگی خانواده های آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی میان سلامت عمومی و کیفیت زندگی در مراقبین جانبازان مبتلا به صدمات نخاعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه همبستگی در میان 90 نفر از مراقبین جانبازان مبتلا به صدمات نخاعی مراجعه کننده به بیمارستان بوستان اهواز که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، اجرا شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه های سلامت عمومی و کیفیت زندگی (36 سئوالی) گردآوری شدند و با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی اسپیرمن و مجذور کای مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین کیفیت زندگی و سلامت عمومی مراقبین با سن، جنس، تحصیلات، وضعیت تاهل، سطح اقتصادی، نسبت با فرد مورد مراقبت، و نوع فلج مبتلابه، تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0p>). میانگین نمره سلامت عمومی مراقبین 6/5±5/57 و میانگین نمره کیفیت زندگی مراقبین 7/22±1/55 به دست آمد. بین نمره سلامت عمومی و کیفیت زندگی مراقبین رابطه معنی داری مشاهده شد (01/0=p).
    نتیجه گیری
    بیشترین اختلال در سلامت عمومی مراقبین به ترتیب در حیطه های اضطراب، افسردگی، عملکرد اجتماعی و نشانه های جسمانی وجود دارد. بیشترین اختلال در کیفیت زندگی مراقبین، به ترتیب در حیطه های درک سلامت عمومی، ایفای نقش هیجانی و سلامت روانی وجود دارد. بین سلامت عمومی و کیفیت زندگی مراقبین رابطه وجود دارد و میان برخی از حیطه های سلامت عمومی با کیفیت زندگی در مراقبین جانبازان نخاعی رابطه وجود دارد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، کیفیت زندگی، مراقبین بیماران، جانبازان، صدمات نخاعی
  • ربابه رستمی*، مونا رضایی صفحه 87
    اهداف
    مطالعه حاضر با هدف پیش بینی کارکردهای شناختی و انگیزشی تصویرسازی ورزشی بر اساس سن و توانایی تصویرسازی دیداری و حرکتی در بسکتبالیست های جانباز ایرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق توصیفی- همبستگی در سال 1386، روی 40 بسکتبالیست جانباز شرکت کننده در مسابقات کشوری سال 1386 در شهرستان شیراز که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند، انجام شد. ابزار پژوهش، پرسش نامه های جمعیت شناختی، تصویرسازی حرکتی (VMIQ)، تصویرسازی دیداری (VVIQ) و تصویرسازی ورزشی (SIQ) بودند. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS16 صورت گرفت. ارتباط بین متغیرها با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن و معادله رگرسیون مرحله به مرحله ارزیابی شد.
    یافته ها
    متغیر سن با کارکردهای تصویرسازی اختصاصی انگیزشی، عمومی انگیزشی- انگیختگی، عمومی انگیزشی- خبرگی و تصویرسازی ورزشی همبسته بود. بالاترین میانگین نمرات به تصویرسازی اختصاصی انگیزشی و کمترین میانگین به تصویرسازی عمومی شناختی تعلق داشت. توانایی تصویرسازی دیداری (با چشم باز) برای کارکرد تصویرسازی اختصاصی انگیزشی نیز نقش پیش بینی کننده داشت.
    نتیجه گیری
    بین کارکردهای تصویرسازی ورزشی با متغیرهای سن و توانایی تصویرسازی دیداری با چشم باز، ارتباط وجود دارد. کارکردهای تصویرسازی ورزشی (اختصاصی انگیزشی، عمومی انگیزشی- خبرگی و عمومی انگیزشی- انگیختگی) بر اساس سن پیش بینی می شوند؛ بدین معنی که با افزایش سن استفاده از این کارکردها کاهش می یابد. همچنین با کاهش تصویرسازی با چشم باز، کارکرد اختصاصی انگیزشی نیز کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: کارکرد شناختی، کارکرد انگیزشی، تصویرسازی دیداری، تصویرسازی حرکتی، بسکتبالیست، جانباز
  • محمد علی محمدی فر، محمود نجفی* صفحه 101
    اهداف
    اختلال استرس پس از سانحه بر سلامت جسمانی، روانی و رضایت زناشویی جانبازان پیامدهای منفی دارد. همچنین مطالعات قبلی حاکی از ارتباط شخصیت با استرس پس از سانحه است. هدف پژوهش حاضر، مقایسه صفات شخصیت و رضایت زناشویی در جانبازان با و بدون اختلال استرس پس از سانحه بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش علی- مقایسه ای، تعداد 200 جانباز از میان جانبازانی که اسامی آنها در اداره بنیاد شهید و امور جانبازان استان چهارمحال و بختیاری ثبت شده بود، به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده، پرسش نامه صفات شخصیت لی و آشتون، پرسش نامه رضایت زناشویی انریچ و پرسش نامه جمعیت شناختی بود. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس چندمتغیری و تک متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نمرات رضایت زناشویی و صفات شخصیت در دو گروه جانبازان با و بدون اختلال پس از سانحه، تفاوت معنی دار داشت (001/0p<). جانبازان با اختلال استرس پس از سانحه در مولفه های مسایل شخصیتی، روابط زناشویی، حل تعارض، مدیریت مالی، اوقات فراغت، رابطه جنسی، بچه ها و ازدواج، نمرات پایین تری را گزارش کردند. همچنین جانبازان با اختلال استرس پس از سانحه در زیرمقیاس های برون گرایی، توافق، وظیفه شناسی و گشودگی نیز نمرات پایین تری را گزارش نمودند.
    نتیجه گیری
    رضایت زناشویی و صفات شخصیتی در جانبازان با اختلال استرس پس از سانحه از جانبازان بدون اختلال استرس پس از سانحه کمتر است.
    کلیدواژگان: صفات شخصیت، رضایت زناشویی، اختلال استرس پس از سانحه، جانباز
  • تقی الصافی*، وحید نجاتی، نعمان علی سرحان، مهدیس مقصودلو صفحه 109
    اهداف
    اختلال استرس پس از سانحه، یکی از انواع اختلالات اضطرابی است که در پاسخ به وحشت زدگی کلی در سانحه ای که حیات فرد را تهدید می نماید، شکل می گیرد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر توان بخشی شناختی بر سوگیری توجه نسبت به محرک های ترسناک در افراد دارای علایم نشانگان اختلال استرس پس از سانحه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه شبه آزمایشی در سال 1392، 15 نفر از نوجوانان عراقی دارای نشانه های اختلال استرس پس از سانحه با دامنه سنی 15 تا 19 سال به روش نمونه گیری تصادفی دردسترس انتخاب شدند. گروه نمونه در 12جلسه تحت برنامه توان بخشی شناختی قرار گرفتند. برای بررسی تاثیر برنامه توان بخشی شناختی از آزمون دات پروب استفاده شد. نتایج با استفاده از آزمون Tوابسته مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نوجوانان دارای اختلال استرس پس از سانحه بعد از اجرای برنامه توان بخشی شناختی، تفاوت معنی داری را در زمان واکنش نشان دادند (001/0=p)، اما در تعداد پاسخ های درست مرتبط و غیرمرتبط، قبل و بعد از مداخله، تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    توان بخشی شناختی، روشی موثر بر کاهش سوگیری توجه به محرک های ترسناک در افراد دارای اختلال استرس پس از سانحه است.
    کلیدواژگان: توان بخشی شناختی، سوگیری توجه، اختلال استرس پس از سانحه، محرک های ترسناک
  • بهروز دادخواه، سوسن ولیزاده *، عیسی محمدی، هادی حسنخانی، ناصر مظفری صفحه 115
    اهداف
    قطع عضو بر وضعیت روانی، روابط خانوادگی و اجتماعی بسیار تاثیرگذار است. تعدیل و اصلاح سبک زندگی به عنوان قوی ترین نیروی مقابله ای برای رویارویی موفقیت آمیز با آمپوتاسیون و شرایط تنش زا شناخته شده و تحمل مشکلات را برای بیماران تسهیل می کند. هدف این مطالعه تبیین عوامل موثر در تعدیل و اصلاح سبک زندگی در بیماران ترومایی در خلال فرآیند تطابق با قطع عضو اندام تحتانی بود.
    مشارکت کنندگان و
    روش ها
    این مطالعه کیفی با روش تحلیل محتوی، در میان بیماران ترومایی دچار قطع عضو اندام تحتانی در استان اردبیل انجام شد. 20 مشارکت کننده با استفاده از نمونه گیری مبتنی بر هدف از بنیاد شهید جانبازان- ایثارگران و اداره بهزیستی استان اردبیل انتخاب شدند. روش اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه عمیق و بدون ساختار با استفاده از سئوالات باز بود. داده ها با استفاده از نرم افزار MAXq10 به صورت کلمه به کلمه، براساس 5 گام لاندمن و گرنهایم تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    مفهوم اصلی و محوری سبک زندگی از طبقات و رخدادهای زمینه ای و اولیه مثل «کسب آگاهی»، «احساس استقلال»، «کنترل درد»، «جایگزین کردن پروتز»، «مدیریت امور روزمره»، «ورزش کردن»، «سفر» و «ادامه تحصیل» تشکیل شده بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از راهبردهای مقابله ای موثر در کنار حمایت اجتماعی مهم ترین عامل در تطابق و سازش با قطع عضو و اصلاح سبک زندگی است.
    کلیدواژگان: تروما، قطع عضو، سبک زندگی، مطالعه کیفی
  • محمد بهنام مقدم، سحر رحیمی محمودآباد، عزیز بهنام مقدم * صفحه 125
    اهداف
    اختلال استرس پس از ضربه، نوعی اختلال اضطرابی است که در افرادی که در معرض وقایع آسیب رسان روانی قرار گرفته اند، بروز می کند. هدف از این مطالعه، گزارش درمان موفق یک مورد جانباز مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ با استفاده از روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بود.
    بیمار و
    روش ها
    در این مطالعه گزارش مورد، بیمار جانبازی 46ساله، متاهل و دارای چهار فرزند بود که دچار علایم اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ شامل بازگردهای ذهنی به حادثه، کرختی روانی، اجتناب و بیش برانگیختگی بود. بیمار با 3 جلسه حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد مورد درمان قرار گرفت. برای گردآوری داده ها از مقیاس تشخیصی و درجه بندی اختلال استرس پس از ضربه، مقیاس مربوط به ناراحتی ذهنی و مقیاس روایی شناخت ها استفاده شد.
    یافته ها
    علایم اختلال استرس پس از ضربه در بیمار کاهش پیدا کرد و نتایج درمانی در پیگیری 6ماهه بادوام بود.
    نتیجه گیری
    روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد در کاهش علایم اختلال استرس پس از ضربه ناشی از جنگ موثر است.
    کلیدواژگان: حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد، اختلال استرس پس از سانحه، جنگ، جانباز
|
  • Fereshtenejhad N., Pol F., Tahmasebi T., Ebrahimi A. Page 73
    Aims
    Since 1990 a new generation of prosthetic feet as "energy storing" in order to improve the performance and mobility of amputees entered to the markets. The aim of this study was to expansion and explanation of the concept of energy and terms relating to energy transfer as well as an overview of energy storing and returning measurement of prosthetic. Information &
    Methods
    In this review study, a systematic search of electronic databases, Google Scholar and PubMed was done and papers published from 1950 to 2013 were studied. Key words used were included various combinations of energy analysis, ESAR prosthetic feet and their synonym terms.
    Findings
    The results obtained from articles classified and examined in the three domains of concepts of energy and energy-related terms, methods of energy analysis in the prosthetic feet and functional classifications and naming of the feet enable to energy storing.
    Conclusion
    Analysis of the structure and components of prosthesis make it possible to understand how it works. One of the major issues in the analysis of energy transfer of prosthesis is the proper amount of absorption and energy release and the effect of it on amputee. Optimal performance and health of amputee is effective in designing these kinds of prosthesis.
    Keywords: Prosthetic Feet, Energy Analysis, Energy Storage, Dissipated Energy, Efficiency
  • Mardani Hamouleh M., Borimnejhad L., Seyyed Fatemi N., Taghavi T. Page 81
    Aims
    Complications due to spinal injuries in veterans affect the different dimensions of their family’s life. The present study was done to investigate the correlation between general health and quality of life in caregivers of veterans suffering from spinal cord injury.
    Materials and Methods
    This correlational study was conducted among 90 caregivers of veterans suffering from spinal cord injury referring to Boostan hospital in Ahvaz who were selected through convenient sampling. Data was collected by general health and quality of life questionnaires (36 questions) and were analyzed using spearman's correlation and chi square.
    Findings
    There was no significant difference between quality of life and general health of caregivers with age, sex, education, marital condition, economic level, relation with person on care and paralysis type (p>0.05). The mean score of general health of caregivers 57.5±5.6 and the mean score of quality of life was obtained 55.1±22.7. The significant correlation was observed between general health and quality of life score of caregivers (p=0.01).
    Conclusion
    The most dysfunction in general health of caregivers is in the domains of anxiety, depression, social functioning and physical symptoms respectively. The most dysfunction in quality of life of caregivers is in the domains of general health perception, emotional role functioning and mental health respectively. There is a correlation between general health and quality of life of caregivers and there is a correlation between some domains of general health with quality of life in caregivers of veterans suffering from spinal cord.
    Keywords: General Health, Quality of Life, Caregiver, Veterans, Spinal Injury
  • Rostami R., Rezaee M Page 87
    Aims
    The present study was done with aim to predict the cognitive and motivational functions of sports imagery based on age, visual and motor imagery ability in Iranian veteran basketball players.
    Materials and Methods
    This descriptive-correlational study was done on 40 veteran basketball players participating in the national championship in 2007 in Shiraz who were selected by census method in 2007. The research tools were demographic, motor imagery (VMIQ), visual imagery (VVIQ) and sport imagery (SIQ) questionnaires. Data analyzed using SPSS16 software. Relation between variables was evaluated using the Spearman correlation coefficient and regression equation for each stage.
    Findings
    The age variable was correlated with motivational specific imagery functions, motivational-arousal general, motivational-experts general and sports imagery generally. The highest mean of the scores belonged to motivational specific imagery and lowest mean scores belonged to the cognitive general imagery. Visual imagery ability (with open eyes) for the motivational specific imagery function had also predictive role.
    Conclusion
    There is a correlation between sport imagery functions with age and the visual imagery ability with open eyes. Sport imagery functions (motivational specific, motivational-expert general and motivational-arousal general) are predicted based on age, which means that with increasing the age the use of these functions decreases. Also, by reducing imagery with open eyes, motivational specific function is reduced.
    Keywords: Cognitive Function, Motivational Function, Visual Imagery, Movement Imagery, Basketball Players, Veteran
  • Kazemi T., Bijari B. Page 95
    Aims
    Cardiovascular diseases are one of the most preventable chronic diseases. Sufficient knowledge and attitude regarding cardiovascular risk factors have a significant role in the prevention of these diseases. The aim of this study was to assess the knowledge, attitude and performance of veterans and their wives to the cardiovascular diseases risk factors.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was done in 2011 on 103 veterans and their wives. The sampling method was convenience sampling. Data collection tool was the researcher-made questionnaire consisted of 28 questions that measured three dimensions of knowledge, attitude, and performance associated with cardiovascular disease risk factors. Data entered into SPSS 15 software and was analyzed by independent T-test, ANOVA and Pearson correlation.
    Findings
    Mean of knowledge score 17.40±2.93 (of Max 20), attitude score 34.28±5.44 (of Max 50) and performance score was 10.18±2.28 (of Max 16). Knowledge level of 81.6% of people was good, attitude level of 70.7% of people was moderate and performance level of 63.3% of people was in the moderate level. There was no difference between the mean of knowledge, attitude and performance scores of the two groups of veterans and their wives. There was a relationship between the attitude and performance of veterans and their wives regarding cardiovascular diseases risk factors.
    Conclusion
    The knowledge level of the most veterans and their wives about cardiovascular diseases risk factors are at good level and the attitude and performance level of most of them are moderate. Veterans and their wives have good knowledge about cardiovascular diseases risk factors; however, their performance level is moderate.
    Keywords: Cardiovascular Diseases, Knowledge, Attitude, Performance, Veterans
  • Mohammadyfar M.A., Najafi M. Page 101
    Aims
    Post-traumatic stress disorder has negative consequences on physical, psychological health and marital satisfaction of veterans. Also, previous studies have suggested an association between personality and post-traumatic stress. The aim of present study was the comparison of personality trait and marital satisfaction in veterans with and without post-traumatic stress disorder.
    Materials and Methods
    In this causal-comparative study, 200 veterans whose names were recorded in the Martyr Foundation and Veterans Affairs Administration of Chaharmahal va Bakhtiari province were selected through cluster random sampling method. The tool that used was Lee and Ashton personality traits questionnaire; ENRICH Marital Satisfaction Scale and the demographic questionnaire. Data were analyzed using multivariate and univariate analyzes of variance.
    Findings
    Marital satisfaction and personality traits scores in the two veterans with and without post-traumatic disorders had significant difference (p<0.001). Veterans with post-traumatic stress disorder reported lower scores in components of personality issues, marital relations, conflict resolution, financial management, leisure, sex, children and marriage. Also, veterans with post-traumatic stress disorder reported lower scores in subscales of extraversion, agreement conscientiousness and openness.
    Keywords: Marital satisfaction, personality traits in veterans with post, traumatic stress disorder is less than veterans without post, traumatic stress disorder
  • Alsafi T., Nejati V., Sarhan N.A., Maghsudloo M. Page 109
    Aims
    Post-traumatic stress disorder is one of the anxiety disorders which is occured in response to total panic in the disaster that threaten the life of the person. The aim of present study was to investigate the effect of cognitive rehabilitation on attention bias to frightful stimulus in people with post-traumatic stress disorder symptoms.
    Materials and Methods
    in this quasi-experimental study in 2013, 15 Iraqi teenagers with symptoms of post-traumatic stress disorder with age range of 15 to 19 years were selected by random accessible sampling method. The sample group was subjected to 12 sessions of cognitive rehabilitation program. To investigate the effect of cognitive rehabilitation program dot probe test was used.
    Results
    were analyzed using independent T-test.
    Findings
    Adolescents with post-traumatic stress disorder after cognitive rehabilitation program, showed significant difference in reaction time (p=0.001), but no significant differences were observed in the number of related and unrelated correct responses, before and after the intervention.
    Conclusion
    Cognitive rehabilitation is an effective way to reduce attention bias to frightful stimuli in people with post-traumatic stress disorder.
    Keywords: Cognitive Rehabilitation, Attention Bias, Post, Traumatic Stress Disorder, Frightful Stimuli
  • Dadkhah B., Valizade S., Mohammadi E., Hassankhani H., Mozaffari N. Page 115
    Aims
    Amputation is highly effective on mental status, family and social relationships. Adjustment and modification of lifestyle is known as the strongest force to successful coping with amputation and stressful situations and it facilitates tolerance of problems for patients. The aim of this study was to explanation of effective factors in adjustment and modification of lifestyle in traumatic patients during the process of adaptation to amputation of lower limbs.Participants &
    Methods
    This qualitative study using content analysis method was done among patients with traumatic lower limb amputations in Ardabil. 20 participants were selected using purposive sampling from Veterans Foundation and Welfare Administration of Ardabil. The main method of data collection was in-depth and unstructured interviews with open questions. Data was analyzed using MAXq10 software word by word based on the 5 Steps of Lundman and Graneheim.
    Finding
    Central and pivotal concept of lifestyle was consisted from underlying and primary classes and events such as "getting the information", "the sense of independence", "pain control", "prosthesis replacement", "routines management", "exercise", "traveling" and "continuing the education".
    Conclusion
    The use of effective coping strategies, along with social support is the main factor in adaptation and compromise with amputation and lifestyle modification.
    Keywords: Trauma, Amputation, Lifestyle, Qualitative Study
  • Behnammoghadam M., Rahimi Mahmoud Abad S., Behnammoghadam A. Page 125
    Aims
    Post-traumatic stress disorder is an anxiety disorder that occurs in people who have been exposed to psychological traumatic events. The aim of this study was to report the successful treatment of a veteran, suffering from post-traumatic stress disorder due to war using eye movement desensitization and reprocessing method.Patient &
    Methods
    In this case report, the patient was a 46 year old married male with four children sufferring from post-traumatic stress disorder caused by the war, including mental flashback to the event, mental numbness, avoidance and hyper motivation. The patient was treated with 3 sessions of eye movement desensitization and reprocessing. Diagnosis and post-traumatic stress disorder grading scale, the scale relating to mental distress and validity of cognitions scale were used to data collection.
    Findings
    Post-traumatic stress disorder symptoms declined in the patient and therapeutic results was stable in 6 months follow up.
    Conclusion
    Eye movement desensitization and reprocessing method is effective in reducing the symptoms of post-traumatic stress disorder due to war.
    Keywords: Eye Movement Desensitization, Reprocessing, Post, Traumatic Stress Disorder, War, Veteran